torsdag, mars 09, 2017

Böcker


I Selma söker du böcker på skolbiblioteken i Malmö. Finns boken du vill ha på en annan gymnasieskola så kan vi låna hit den till dig. 

Här letar du bland Malmö stadsbiblioteks böcker. Du behöver lånekort på Malmö stadsbibliotek för att låna. Kortet är gratis att få och du behöver inte bo i Malmö. Är du under 18 ska du ha vårdnadshavare med dig när du skaffar kortet. 

Leta bland alla Sveriges högskolebibliotek samt många folkbibliotek. Det här är ett bra ställe att kolla på om du inte hittar det du behöver på skolan eller stadsbiblioteket. Vi kan fjärrlåna till dig om du behöver material till exempel till gymnasiearbetet. 

Här är skolans e-böcker och ljudböcker. Du streamar/läser i din telefon eller dator. Det är gratis och du loggar in med lånekortsnummer samt fyra sista siffrorna i ditt personnummer.

Här kan alla elever på skolan lyssna på de flesta läroböcker. 

Är för dig som har en läsnedsättning (synskada, dyslexi, koncentrationssvårigheter med mera. Läs mer här. 

Här kan du läsa hur det funkar med läromedel på skolan.

Följ vårt nya-medierkonto på Instagram så missar du inget nytt i biblioteket.  

Ps, Nyfiken på hur böckerna står uppställda i skolbibliotek? Systetmet heter SAB och har de här ämnesavdelningarna.  På stadsbiblioteket och många andra bibliotek är det istället systemet DEWEY som gäller. Det funkar såhär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Där inget annat anges har materialet på bloggen Creative Commons-licensen BY NC SA.. Använder Blogger.