måndag, december 05, 2016

Vad läser Latin? #11

I veckans första läsporträtt delar en person i humanistettan med sig av sina tips och icke-tips. Hej! Vilken bok vill du rekommendera? 
En nyfunnen bok som jag hittade och fått höra så mycket bra om: John Steinbecks Of mice and men. Dena är typ kreativ, man lär sig en massa nya ord, den förklarar mycket om livet på ett sätt trots att den handlar om saker som är ganska långt från mitt liv. 

Vem ska läsa den? 
Alla som är bokintresserade.

I vilken bok hade du velat vara huvudperson? 
Shutter island av Dennis Lehane. Den har filmatiserats också men boken är ännu sjukare än filmen, den är riktigt bra. 

En bok du ser framemot att läsa? 
Jag hade gärna velat läsa Sherlock holmes men den jag fick tag på verkade lite småtokig... Flugornas herre vill jag läsa! 

Hur väljer du bok? 
Något som fångar mitt intresse, något som gör mig underhållen. 

Vad läser du nu? 
Freaky green eyes. Det är handlar typ om en tjej som har en pappa som är rik... Jag tror jag ska hitta någon annan, jag är på jakt efter nya äventyr och den är inte riktigt min stil. 

Vilken är den sämsta bok du läst? 
Gösta Berlings saga. Den kom ingen vart, man fattade inget. Gamla ord, helt galet. Den hade ingen mening och inget syfte. Vi var tvungna att läsa den i nian. Absolut inget jag kan rekommendera. 

Vilken var din favoritbok när du var barn?  
Den lilla prinsen. Jag har läst den säkert sex sju gånger. Den får en att drömma sig bort, det är lite som fantasy och det är underbart att läsa hur han drömmer sig bort. 

Har du en uppmaning till dem som läser? 
Ja! Tipsa mig om böcker! Alltifrån vanliga ungdomsböcker till deckare. Jag gillar lätt språk och mycket detaljer. Helst klassiker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Där inget annat anges har materialet på bloggen Creative Commons-licensen BY NC SA.. Använder Blogger.