måndag, november 28, 2016

Vad läser Latin? #8: Amanda

Veckans första person att läsporträtteras är Amanda Sköld i ES15D.Hej Amanda! Vilken bok vill du rekommendera?
Jag vill rekommendera en serie med två böcker: If i stay och Where she went  av Gayle Forman. Det handlar om en tjej som går på high school och spelar cello. Hon blir ihop med skolans mest populära kille som spelar i ett rockband. En dag är hennes familj med om en bilolycka där båda hennes föräldrar dör och hon själv hamnar på sjukhus. Hon tvingas välja om hon ska leva eller dö. I bok nummer två får vi veta vad hon valt, och det är väldigt intressant för det är inte som man tror!
Första boken har filmatiserats, och även filmen är bra. Lik boken men ändå väldigt olik.

Vem ska läsa den?
Ungdomar! Den som vill ha en annorlunda vinkling på en ganska klassisk kärlekshistoria.

I vilken bok hade du velat vara huvudperson? 
Det hade nog varit väldigt jobbigt med ändå intressant att vara huvudperson i Jag, en. Huvudkaraktären i den boken vaknar varje dag upp och är en ny person.

En bok du ser framemot att läsa?
Jag ser framemot att fortsätta läsa Catcher in the rye som vi läser på engelskan nu, den är jättebra. Även tredje och sista boken i Hunger games-serien ser jag framemot att läsa.

Hur väljer du bok?
 Jag väljer mycket efter omslag jag gillar. Men framförallt vill jag få en känsla av boken, läsa jag är intresserad av och kanske kan känna igen mig, någon att få något avtryck av.

Vad läser du nu?
Catcher in the rye. Väldigt bra.

Vilken är den sämsta bok du läst?
Det kan faktiskt ha varit Drömmen om Ester som vi läste i bokcirkeln. Jag gillade inte att den var så långsam, den var väldigt seg. Den var rätt jobbig att läsa också, med all Esters ångest och så…

Vilken var din favoritbok när du var liten?
När jag var ganska liten så läste jag en bok om ett tvillingpar som var födda samma dag som jag. Det kändes väldigt speciellt att läsa om dem. Sen gillade jag Lassemajas detektivbyrå väldigt mycket.

Vilken är din favoritgenre?
Jag är en kliché som läser mycket kärleksböcker och tonårsromaner. Jag tycker det är roligast om någon blir förälskad. Jag kollar också mycket på romantiska komedier och serier. Men jag gillar också när det leks med språket på ett intressant sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Där inget annat anges har materialet på bloggen Creative Commons-licensen BY NC SA.. Använder Blogger.