fredag, november 18, 2016

Vad läser Latin? #5: Daniel

Nu kör vi igång serien #vadläserlatin igen.  I dagens porträtt får vi möta Daniel Holmberg som är elevassistent på skolan. 


Hej Daniel! Vilken bok vill du rekommendera? 
En facklitterär bok som heter Faint Echoes, Distant Stars: The Science and Politics of Finding Life Beyond Earth av Ben Bova. Den handlar om vad som kommer hända när vi får kontakt med livet i rymden. Författaren är forskare men har även skrivit scifi-romaner.

Vem ska läsa den? 
Den som gillar naturvetenskap och kemi men också har en släng av fascination av framtiden och samhället.

I vilken bok hade du velat vara huvudperson? 
Hitchhikers guide to the galaxy. Jag läste den på gymnasiet och det är den bokserie som jag läst och funderat allra mest kring. Den ställer många roliga frågor till en nyfiken hjärna. Huvudkaraktären 
flyter med och ser på, njuter av av allt som händer.

En bok du ser framemot att läsa? 
En självbiografi om Kurt Cobain skriven av en snubbe som heter Charles R Cross. Jag läste en annan biografi han skrivit, över Jimi Hendrix och gillade stilen. Det är en kronologiskt berättad, och den som har intresset kan grotta ner sig. I Hendrix-boken fanns det till exempel ett gäng boktips från Hendrix.

Hur väljer du bok? 
Jag skriver upp när jag läser om en bok som verkar bra. Sedan låter jag det vila ett år i bokmärkesfältet på datorn. Det måste ligga och gro rätt länge.

Vad läser du nu? 
Mindset av Carol S. Dweck. Jag lär mig mycket, både till fritid och jobb.

Vilken är den sämsta bok du läst? 
Alkemisten var superbra första hundra sidorna, jag låg och läste i hängmattan. Sedan blev den riktigt kass, jag tyckte den var tråkig eller blev hungrig eller något och lade ner.

Vilken var din favoritbok när du var barn? 
Vi hade två stora naturvetenskapliga böcker som jag läste i ofta. Den ena handlade om däggdjur och den andra handlade om havsliv.

Och när du gick på gymnasiet? 
1984 av George Orwell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Där inget annat anges har materialet på bloggen Creative Commons-licensen BY NC SA.. Använder Blogger.