onsdag, mars 16, 2016

Språksociologi - lite länkar
Hej SA15A! Kul att ni ska jobba med språksociologi. Vi har plockat ihop lite material som ni hittar i bibblan, ovanpå hyllan med noter. Nedan följer ett antal länkar som ni kan ta en titt på också!

Artiklarna "språksociologi", "ungdomsspråk" och "dialekt" på ne.se. Bra att börja med! Se alla länkar till exempelvis "svenska dialekter", och "sociolekt".

När du är i skolan kan du gå in på SELMA och se någon av de här filmerna.

Lyssna på en hel massa svenska dialekter på SwediaLing.

Tidningen Språktidningen  finns på bibblan. Om du inte orkar bläddra eller scrolla dig fram så kan du ta genvägen att söka i ArtikelSök.  Välj avancerad sökning och skriv t.ex. "språksociologi"på valfria sökord och "språktidningen" på publikation så får du veta vilket nr, år och sida i Språktidningen det finns artiklar. Många av dem kan du läsa direkt på datorn, andra får du leta fram i tidskriften. Institutet för språk- och folkminnen är en användbar sida. Här kan du klicka dig fram i menyerna eller skriva in det du letar efter. 

I P1 går det ett radioprogram som heter Språket. Där finns en massa intressant att lyssna på. Använd sökfunktionen eller scrolla ner och titta i arkivet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Där inget annat anges har materialet på bloggen Creative Commons-licensen BY NC SA.. Använder Blogger.